Powered By Blogger

Saturday, July 11, 2015

Μνήμη αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη



“…ένα έχω να πω ως μαρτυρία για τον Γέροντα  Πασιο, ότι ήταν πράγματι ένας άγιος άνθρωπος του Θεού. Υπήρξε και συνεχίζει τώρα που βρίσκεται πλησίον του Αγαπημένου του, άνθρωπος αγάπης, απλότητας και πνευματικής αρχοντιάς. Οι άνθρωποι του Θεού είναι πλημμυρισμένοι από το Άγιο Πνεύμα, ζουν εν χάριτι και επομένως μπορεί ο Θεός μέσω αυτών να φανερώνει το έλεος και την χάρη του στους ανθρώπους με ποικίλους τρόπους”.


Μαρτυρία από έναν άνθρωπο που είχε την ευλογία να γνωρίσει τον άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Εσπέρας της 11ης Ιουλίου 2015
Παραμονή της εορτής του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη

Thursday, July 02, 2015

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.



ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ



Σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, μεταξύ των άλλων προβλέπονται και τα εξής:  
«2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα….
3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
_______________________
Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Με αφορμή την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, του πρώτου που θα διενεργηθεί για κρίσιμο εθνικό θέμα από τη μεταπολίτευση σκόπιμα δυστυχώς επιχειρείται να προκληθεί η δημιουργία κλίματος πόλωσης και διχασμού του ελληνικού λαού.  Πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης με την αποφασιστική συμμετοχή οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων, που ελέγχουν μέσα μαζικής επικοινωνίας και κυρίως τηλεοπτικούς σταθμούς,  έχουν στρατευθεί σε έναν ανίερο αγώνα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα μας και ύποπτης απαξίας και αμφισβήτησης του δημοψηφίσματος, ως κατεξοχήν θεσμού άμεσης δημοκρατίας. Συγχρόνως παρακολουθούμε κατάπληκτοι, μια απαράδεκτη παρέμβαση εκ μέρους πολιτικών ηγετών ξένων κρατών, μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί, με σαφή συνηγορία υπέρ των θέσεων που προπαγανδίζει η ελληνική αντιπολίτευση (Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ).
Τα ερωτήματα που τίθενται στους Έλληνες πολίτες με το δημοψήφισμα, αφορούν είτε τη συναίνεση σε μια σειρά μέτρων που έχουν διατυπώσει οι θεσμοί, που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδος (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), αξιώνοντας την αποδοχή τους εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, είτε την μη συναίνεση στην αποδοχή αυτών των μέτρων. Η κατάφαση των ψηφοφόρων, όπως είναι γνωστό θα διατυπωθεί με το ‘ΝΑΙ’, ενώ η άρνηση με το ‘ΟΧΙ’.
Η ελληνική κυβέρνηση έκρινε, πως τα μέτρα των θεσμών είναι αρνητικά ως προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και έκρινε αναγκαίο να προσφύγει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να εκφρασθεί η πολιτική βούληση της πλειοψηφίας.
Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν θέτει υπό αμφισβήτηση, έστω πλάγια, την θέση της Ελλάδος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε τη θέση της εντός της οικονομικής και νομισματικής ένωσης της ζώνης του ευρώ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρέθεσα στην αρχή του σημειώματός μου διατάξεις του άρθρου 28 του Συντάγματος και την ερμηνευτική δήλωση που τις συνοδεύει. Από μια απλή ανάγνωση του συνταγματικού κειμένου προκύπτει χωρίς αμφιβολία, ότι η συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην περαιτέρω διαδικασία της ευρωπαϊκής πολιτικής ολοκλήρωσης προβλέπονται από το Σύνταγμα, υπό τους όρους, ότι δεν θα  θίγονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και ότι θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η αρχή της ισότητας μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης και της αμοιβαιότητας μεταξύ τους.
Η παραπληροφόρηση που τείνει να ενσπείρει τον φόβο,  την ανησυχία και την ανασφάλεια μεταξύ των πολιτών, που επιδεικνύοντας απόλυτη απαξία στις δημοκρατικές αρχές καλλιεργούν πολιτικά κόμματα του εσωτερικού, ηγέτες της Κοινότητας και ξένων κρατών, αλλά και φορείς οργανωμένων συμφερόντων έγκειται στο ό,τι ισχυρίζονται και διαδίδουν, πως δήθεν το ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα σημαίνει έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντικατάσταση του ευρώ με τη δραχμή.

Είτε πλειοψηφήσει το ‘ΝΑΙ’ κατά το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, είτε το ‘ΟΧΙ’, η θέση της Ελλάδος παραμένει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της ζώνης του ευρώ. Πολιτικές προτάσεις, όπως αυτή του ΚΚΕ, που αρνείται να τοποθετηθεί επί του δημοψηφίσματος, αλλά θέτει δική του πρόταση για την έξοδο της χώρας από την Ένωση και τη ζώνη του ευρώ, είναι μη νόμιμη και πέρα ως πέρα ανεδαφική!  

Και μια τελευταία παρατήρηση: Η παραπληροφόρηση εις βάρος του ελληνικού λαού, στην οποία έχουν ανασκουμπωθεί με πρωτοφανή μανία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που αφορά την στρέβλωση του νοήματος του δημοψηφίσματος, αποτελεί σκανδαλώδη παράβαση της παραγράφου 1 του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που ορίζει τα εξής:
Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ.

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΟΣ
2/7/2015