Powered By Blogger

Saturday, September 13, 2014

Τοῦ Τιμίου Σταυροῦ



Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ταξιδεύει ἀκατάπαυστα, ὡς νοητό πλοῖο, μέσα στήν ἱστορία. Διασχίζει θάλασσες γαλήνιες καί πόντους ὀργισμένους, μέ ἀσφαλές ἰστίο τόν Σταυρό τοῦ Χριστοῦ ὁδηγούμενη ἀπό τήν πνοή τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Τό Πνεῦμα ἀγνοεῖ τά κάθε εἲδους στεγανά, πού ἂν τυχόν τά συναντήσει τά συντρίβει. Ὑπερβαίνει κάθε λογῆς περιορισμούς, πού ὀρθώνονται συνήθως ἐξαιτίας τῆς ἂγνοιας καί τῆς ἐμπαθοῦς ἀδυναμία μας.

Μέσα στόν κάματο τῆς καθημερινῆς ζωῆς, ἂν ἀφεθοῦμε κάτω ἀπό τή σκιά τοῦ Σταυροῦ μποροῦμε νά ἀνακαλύψουμε στό πρόσωπο τοῦ Ἂλλου, τοῦ Ἂγνωστου, τοῦ Ξένου, τόν Κεκρυμμένο καί ἑκούσια ἀδύναμο  Θεό…. Καί τότε ὡς δῶρο ἒρχεται ἡ  εὐρυχωρία τῆς πίστεως, στά ἲχνη πού ἀφήνει ἡ πνοή τοῦ Πνεύματος στόν σύμπαντα κόσμο Σταυροδειδῶς, ὑπερβαίνοντας καί τά ὃρια τῶν περάτων τοῦ ὁρίζοντα.

Παραμονή ἑορτῆς Τιμίου Σταυροῦ 2014              


Monday, September 08, 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΥΣ
ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Σοφολογιότατο κ. Μέτσο Τζεμαλή
Μουφτή Κομοτηνής,
Σοφολογιότατο κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου
Μουφτή Ξάνθης,
Σοφολογιότατο κ. Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου
Τοποτηρητή Μουφτείας Διδυμοτείχου.

            Είμαι βέβαιος πως αισθάνεσθε θλιμένοι, προβληματισμένοι και αμήχανοι ίσως, παρακολουθώντας την τυφλή βία και τον θάνατο, που σκορπούν με τόση βαρβαρότητα οι εξτρεμιστές που συγκροτούν το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν γνωστό ως «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας».
            Εμφανίζονται σαν αφοσιωμένοι Σουννίτες Μουσουλμάνοι και με την ένοπλη δράση κατ’αρχάς στο Ιράκ και σε περιοχές της ήδη ματωμένης από χρόνια Συρίας, ισχυρίζονται πως θέλουν να εγκαθιδρύσουν με τη βία το Χαλιφάτο στον κόσμο.
            Έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος για ένα σωρό αμάχους, γυναίκες, παιδιά και άνδρες, που είτε ανήκουν στο σιϊτικό Ισλάμ, είτε στις αρχαίες Χριστιανικές Εκκλησίες του βόρειου Ιράκ, είτε στην Κοινότητα των Γεζίντι. Ήδη έχουν θανατώσει ξένους δημοσιογράφους, με προκλητικό τρόπο, αφού φρόντισαν να κινηματογραφήσουν τη δολοφονία τους και να τη διανείμουν σε όλο τον κόσμο, ώστε να αποκτήσουν τη φήμη του απρόσκλητου αγγέλου της κόλασης που φέρνει τον παράλογο θάνατο και τον έσχατο τρόμο!
            Πολλοί Μουσουλμάνοι, φωτισμένοι και υπεύθυνοι, καταγγέλλουν αυτούς τους τρομοκράτες, ότι προσβάλλουν βάναυσα το Ισλάμ. Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ΕλΑράμπι κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να αναλάβουν στρατιωτική και πολιτική δράση ώστε να αντιμετωπισθούν καίρια και αποφασιστικά οι «τρελλοί» εγκληματίες που βλασφημούν το Όνομα του Αλλάχ και μολύνουν με τα βαμμένα στο αθώο αίμα χέρια το ιερό Κοράνιο!
            Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι ανενημέρωτοι και νομίζουν πως αυτοί οι εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» αντιπροσωπεύουν μια κυρίαρχη τάση στο σύγχρονο Ισλάμ. Τα πράγματα δεν είναι έτσι βέβαια.
            Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης και της συμφιλίωσης, αλλά αυτό πρέπει να γίνει γνωστό παντού και στην ελληνική κοινή γνώμη. Η σιωπή μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράττουν οι ένοπλοι του «Ισλαμικού Κράτους» είναι συμμετοχή στη δική τους ενοχή!
            Με το κύρος που διαθέτετε, σας παρακαλώ, με σχετική ανακοίνωσή σας να ενημερώσετε το ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινό, ότι το Ισλάμ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα εγκλήματα και την τρομοκρατία που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας εξαιτίας των ενόπλων του «Ισλαμικού Κράτους». Ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι άπιστοι και αρνητές της μουσουλμανικής πίστης….
                                                                        Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2014

                                                  Με την εκτίμησή μου


                                               ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ

                                               ΝΟΜΙΚΟΣ