Η Δικαιοσύνη αποτελεί θεμέλιο σε κάθε δημοκρατική πολιτεία. Είναι το ανάχωμα στις αυθαιρεσίες της κρατικής ισχύος απέναντι στους πολίτες. Η ορθή λειτουργία των δικαιϊκών θεσμών αποτελεί εγγύηση ισόρροπων σχέσεων μέσα στην κοινωνία. Το λειτούργημα του Δικηγόρου εμφανίσθηκε στη δημοκρατική Αθήνα της κλασικής αρχαιότητας και έκτοτε ο Δικηγόρος και το Δικηγορικό Σώμα αποτελούν αναγκαίες εγγυήσεις, όχι μόνο ορθής λειτουργίας των δικαστηρίων του κράτους, ως θεμελιωδών και θεσμικών εκφράσεων της Δικαιοσύνης, υπέρ των πολιτών, αλλά και ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών που υλοποιούν την δημοκρατία. Ανέκαθεν τα αυταρχικά καθεστώτα αντιμετώπιζαν εχθρικά τους Δικηγόρους και επιχειρούσαν ακόμα και με νομοθετικές ρυθμίσεις να μειώσουν την επιρροή τους στα πλαίσια του δημόσιου βίου. Ένα τραγικό, αλλά δυστυχώς αποτελεσματικό μέτρο, αναίρεσης της επιρροής των Δικηγόρων τόσο στη διαδικασία απονομής του δικαίου, όσο και στην αντιμετώπιση του καταχρηστικού κράτους υπήρξε η πληβειοποίηση των Δικηγόρων με την σκόπιμη και ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού τους.
Η Ελλάδα του 2011, με μια κυβέρνηση και σύνολη πολιτική ηγεσία, που έχουν εκχυδαϊσει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο την προοπτική κάθε δημοκρατικής και σοσιαλιστικής επιλογής, που κατέστησε την Ελλάδα μια φαιδρή αποικία διεθνών κέντρων αποφάσεων στο υπαρκτό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και τους Έλληνες υποχείρια οικονομικών συμφερόντων, επιχειρεί να αναιρέσει την Δικαισοσύνη από τον τόπο. Με ποικίλα νομοθετικά μέτρα και κυρίως φορολογικής υφής, επιχειρεί να διαλύσει το Δικηγορικό Σώμα, το οποίο ήδη, κατά πλειοψηφία αποτελείται από πληβείους "ελεύθερους" επαγγελματίες.
Στην Ελλάδα του 'μνημονίου', όπου υπάρχει μια υπερκυβέρνηση ανήθικων τεχνοκρατών της οικονομίας, σίγουρα η Δικαιοσύνη είναι περιττή και οι Δικηγόροι μπορεί να αποβούν ενοχλητικοί! Έτσι ένας δρόμος υπάρχει αντιμετώπισης του προβλήματος. Να διαλυθεί το Δικηγορικό Σώμα και να αναιρεθεί ουσιαστικά η ελληνική Δικαιοσύνη....
No comments:
Post a Comment