Powered By Blogger

Wednesday, February 08, 2012

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ



          Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύω σε αρχές, ρεμβάζω στα οράματά μου και επιμένω να φρονώ πως κάποιες αξίες δεν μπορεί να αποτελούν διακύβευμα υπό διαπραγμάτευση.
          Η ενοποίηση των ευρωπαϊκών κρατών υπήρξε μια σύλληψη με θετική προοπτική για τους λαούς της Ηπείρου. Ένα φράγμα στους καταστροφικούς σωβινισμούς, που δύο φορές αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα τον εικοστό αιώνα. Είναι αλήθεια πως τα πρώτα βήματα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση έγιναν με πρωτοβουλία ανθρώπων που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της βαρειάς βιομηχανίας. Σιγά σιγά τα πράγματα εξελίχθηκαν και με το πέρασμα από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα διαβήκαμε ένα ακόμα επίπεδο ώσπου φτάσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ενδυνάμωση  του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η προοπτική να φανεί στον πολιτικό ορίζοντα της Ευρώπης μια πιο σφιχτή ενοποίηση των κρατών μελών, μια πρωτόλεια μορφή συνομοσπονδίας των ευρωπαϊκών λαών ήταν κάτι που προκαλούσε αισιοδοξία. Ανάμεσα στους αισιόδοξους ευρωπαϊστές ήμουν κι εγώ….
          Θέλαμε μια Ευρώπη των λαών, μια Ευρώπη δημοκρατική με έντονο κοινωνικό πρόσωπο, μια Ευρώπη θεμελιωμένη στην αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της και κυρίως μια πολιτική ένωση κρατών και λαών.
          Ώσπου ξυπνήσαμε ιδρωμένοι ένα πρωινό από έναν εφιάλτη τρόμου. Αντικρύσαμε την Ενωμένη Ευρώπη ως υποχείριο της ισχυρής οικονομικά Γερμανίας και μιας Γαλλίας που φαίνεται πως θυμήθηκε το αποικιοκρατικό παρελθόν, ενώ από την άλλη μεριά η Μεγάλη Βρετανία τριγυρισμένη κρύες θάλασσες αντιμετωπίζει συχνά περίεργα την ευρωπαϊκή υπόθεση δίνοντας την εντύπωση πως υπάρχει ένας άγρυπνος κηδεμόνας της στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, τόσο μακρυά από την Ευρώπη….
          Παρατηρώντας με ορθάνοιχτα μάτια από τρόμο τον εφιάλτη που μας ξύπνησε σχεδόν βίαια παρατηρήσαμε η αλληλεγγύη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνεται κουρελόχαρτο. Η δημοκρατία να τίθεται υπό αμφισβήτηση, τουλάχιστον για χώρες του νότου, όπως είναι η Ελλάδα και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας. Το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης έγινε μια νεκρή μάσκα….
          Ακούσαμε να κυριαρχούν συζητήσεις με επίκεντρο όχι τον άνθρωπο, την ελευθερία του, την αξιοπρέπεια του, το αναφαίρετο δικαίωμά του στην εργασία και την πρόσβασή του χωρίς κωλύματα στη μόρφωση αλλά και στην παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών υγείας, αλλά στην ανάγκη να διασφαλισθεί η αύξηση των κερδών των τραπεζών  και των άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που κερδοσκόπησαν χωρίς περίσκεψη.

          Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει. Δεν μπορεί να υπάρχει Ένωση δίχως αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Δεν μπορεί να υπάρχει Ένωση ως όργανο εξυπηρέτησης των ύποπτων συμφερόντων της Γερμανίας και της Γαλλίας. Δεν μπορεί να υπάρχει Ένωση αν γίνει ανδράποδο του αμαρτωλού συμπλέγματος συμφερόντων των ισχυρών του μετακαπιταλισμού.
          Έτσι όπως κατάντησαν την Ενωμένη Ευρώπη δεν βλέπουμε να υπάρχει για τους λαούς της Ευρώπης! Δεν βλέπουμε να βασίζεται στη δημοκρατία και στην κοινωνική δικαιοσύνη! Είναι μια Ευρώπη που στη σκιά της φαίνεται ολοκάθαρα το προσωπείο του Αντιχρίστου που τρομοκρατεί και διασπείρει τον φόβο στους ανθρώπους! Είναι μια Ευρώπη που έστρεψε το πρόσωπό της στο Πνεύμα και αναίρεσε κάθε πολύτιμη αξία του πολιτισμού της χάριν  του κέρδους!
          Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην ενοποίησή της, αρνούμαστε όμως την αλλοτριωμένη όψη της. Αρνούμαστε να υποταχτούμε στους άψυχους και άνοες τεχνοκράτες των Βρυξελλών….
Αρνούμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που επέτρεψε χάριν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των στερημένων έστω και ίχνους πολιτικής ευθύνης στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μετατρέψουν την Ελλάδα σε πειραματόζωο εφαρμογής εξοντωτικών σχεδίων κατά του λαού μας, προκειμένου να περισωθούν τα συμφέροντα κερδοσκόπων διεθνών δανειστών.... Συνειδητοποιήσαμε πως είμαστε οι πρώτοι, αλλά όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, μάλλον οι Ισπανοί και ίσως και οι Ιταλοί να τοποθετηθούν βίαια στο κρεβάτι του Προκρούστη!   

    

No comments: