Powered By Blogger

Tuesday, January 12, 2021

...Και τί είναι η Ελευθερία;




Και τί είναι η Ελευθερία; Ρώτησε αλαφιασμένος και κατακόκκινος ο νεαρός, με το που μπήκε στο δωμάτιο της Γερόντισσας.


....


Τί να σου πω παιδί μου, φάνηκε σαν απάντηση αμηχανίας.

Μετά από σιωπή λεπτών, η Γερόντισσα με την φωνή της, που μόλις μπορούσες να αφουγκραστείς, άρχισε να λέει:


Ελευθερία είναι, το ότι μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σου στην ομορφιά του Σύμπαντος.

...Να ορθώσεις ανάστημα σε άρχοντες, αδιαφορώντας για την εξουσία που κατέχουν και πετώντας στα σκουπίδια τον φόβο που σκορπούν.

... Να φωνάξεις πως αρνείσαι τον Θεό και πως αγνοείς τις βουλές του, όπως είχε πράξει ο Προμηθέας, όντας αλυσοδεμένος στα βράχια του Καυκάσου.

... Να αψηφάς το θάνατο και να προκαλείς τον Χάροντα στο πέτρινο τ’ αλώνι, σαν το Διγενή....


.... Ελευθερία είναι να νιώθεις πράγματι, πως δε σ’ αγγίζουν τα δεσμά που σου έχουν φορέσει άδικοι εξουσιαστές, που νόμισαν, ότι ρίχνοντάς σε βαθιά, σε ανήλιαγο κελλί, μπορούν να σε κάνουν υποτακτικό τους.

.... Ελευθερία είναι να ψάχνεις σκιές και αλήθειες, χωρίς φόβο για το άγνωστο και το απρόοπτο, μιας και αποφάσισες να βρεις απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννά ο νους και διψά η ψυχή σου.

.... Ελευθερία είναι, να κάνεις βήματα για να σμίξεις την Αγάπη, αδιαφορώντας, ακόμα κι αν είναι να πέσεις σε άβυσσο, αρκεί, που έζησες την Αγάπη στο είναι σου!

.... Ελευθερία είναι, να ψηλαφήσεις τον Έρωτα, ακόμα και στα πιο απόκρυφα σημεία του και να του δοθείς, όταν θα συναντήσεις το πρόσωπο γυναίκας, που θα σου φανερώσει ολάκερο το Κάλλος του Θεού....

.... Ελευθερία είναι, να σιωπάς, νιώθοντας τη δροσιά του Πνεύματος και να αφεθείς να σε πάει όπου θέλει, γιατί να ξέρεις, το Πνεύμα όπου θέλει πνέει...


12/01/2021

Γιώργος Δούδος







No comments: