Powered By Blogger

Saturday, February 06, 2010

ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ ΟΡΓΗΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΔΙΣΕΚΤΕΣ



Ο ελληνικός λαό πληροφορήθηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό της χώρας, που στα πλαίσια της εναλλαγής των ρόλων στο παιχνίδι εξουσίας που κυριαρχεί είναι ο «σοσιαλιστής» κ. Γ. Παπανδρέου, ότι η οικονομική κατάσταση του τόπου βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, υπέρογκο δημόσιο χρέος. Και η κατακλείδα του διαγγέλματος ήταν πως όλοι οι πολίτες της χώρας οφείλουμε να δεχθούμε αγόγγυστα τα μέτρα που θα ληφθούν και θα επιβληθούν εκ μέρους της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησής μας, ενώ θα είναι μέτρα που θα επιβάλλουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων εργαζομένων.

Φαίνεται πως η δυσάρεστη συγκυρία δεν είναι μπλόφα.... Αλλά τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και άλλοι "ηγέτες" κομμάτων της χώρας αποσιωπούν τα ονόματα εκείνων που έφεραν την κατάσταση στα ακραία όρια της πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι γενικά, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι μικροί και μεσαίου μεγέθους επιχειρηματίες, οι συνταξιούχοι, οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί άνεργοι επιστήμονες ή εργαζόμενοι με 700,00 ευρώ το μήνα,όλες και όλοι εκείνοι που προσφέρουν ανασφάλιστη εργασία, ή αλλιώς «μαύρη» εργασία όπως λέγεται, ενώ είναι πέρα ως πέρα αμέτοχοι στη δημιουργία της κρίσης, εντούτοις καλούνται να δεχθούν τα μέτρα και να τα επωμισθούν! Αυτοί, οι ελάχιστα ευνοημένοι από το σύστημα του νεοφιλελευθερισμού και την ελεύθερη αγορά καλούνται να δείξουν τον πατριωτισμό τους και να καθαρίσουν τα σκατά που άφησαν στη μέση του σαλονιού οι άνθρωποι του μεγάλου κεφαλαίου και οι πολιτικοί που τους υποστηρίζουν με το αζημίωτο.

Καμιά απολύτως αναφορά δεν έγινε στους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάντια της Ελλάδας. Στους κερδοσκόπους του καπιταλιστικού συστήματος, που και στην παρούσα συγκυρία θα γίνουν ακόμα πλουσιότεροι, όπως γίνεται σχεδόν πάντοτε στις κρίσεις που αναπαράγει το σύστημα της «ελεύθερης» αγοράς, όπως λέγεται χαριτωμένα η ζούγκλα του ανταγωνισμού που επικρατεί δυστυχώς παντού πλέον, με ελάχιστες νησίδες που παραμένουν τόποι για να τους κατοικούν άνθρωποι….
Καμιά απολύτως αναφορά δεν έγινε στους πολιτικούς κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία της χώρας από το 1974 και μετά κι έχουν συμβάλλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο να πλουτίσουν τόσον οι ίδιοι άμεσα σε βάρος των συμφερόντων του λαού, είτε οι συναγελαζόμενοι μαζί τους επιχειρηματίες, των τραπεζών, της βιομηχανίας, όσο υπάρχει ακόμα τέτοια στην Ελλάδα, ή του μεγάλου εμπορίου των πολυκαταστημάτων….

Ενώ η κρίση δεν αγγίζει τους πολιτικούς μας, τα στελέχη των μεγάλων οικονομικών μονάδων, τους εκπροσώπους της καπιταλιστικής ύβρεως που θα συνεχίσουν να ζουν χωρίς να νιώσουν κάτι το δυσάρεστο στα σπίτια τους, χωρίς στερήσεις για τα παιδιά τους, ενώ είναι απόλυτα βεβαιωμένη η δική τους ευθύνη για την κλοπή του χρήματος των επιδοτήσεων και των επιχορηγήσεων για επενδύσεις που ποτέ δεν έγιναν, καλείται ο εργαζόμενος λαός, να δείξει τον πατριωτισμό του για να αντιμετωπισθεί η κρίση! Ο λαός δεν υπήρξε ο εγκληματίας σε βάρος αυτής της πατρίδας, απεναντίας πάντοτε ήταν το θύμα της εκμετάλλευσης των ισχυρών, πολιτικά και οικονομικά. Μολονότι υποβαθμίζονται από την κρίση οι συνθήκες ζωής του λαού, εντείνεται η ανασφάλεια ως προς την εργασία και τις παροχές κοινωνικής πρόνοιας, για τις οποίες έχει πληρώσει κι έχει στηρίξει με το υστέρημά του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης του τόπου, καλείται και πάλι, ξεδιάντροπα αυτή τη φορά από τον «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό της χώρας, να δείξει τον πατριωτισμό του!

Τα τελευταία χρόνια, όταν σύρθηκαν με ευθύνη «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης αυτής της πατρίδας, αμέτρητοι ταλαίπωροι μικροί τυχοδιώκτες να γίνουν τζογαδόροι του ελληνικού χρηματιστηρίου, όπως λένε η μεγαλύτερη φούσκα δημιουργήθηκε με τα τεχνάσματα κάποιου Θωμά Λαναρά. Αυτός ο κύριος, απόγονος βιομηχάνων στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας με επίκεντρο δραστηριότητας τη Νάουσα κυρίως, προφανώς έγινε τόσον ο ίδιος δισεκατομμυριούχος σε μερικές νύχτες μόνο, όσο και άλλοι που είχαν μυριστεί τα παιχνίδια του. Του επιβλήθηκε όπως ακούστηκε το πιο μεγάλο πρόστιμο για παράβαση των κανόνων του χρηματιστηριακού τζόγου…. Αυτός ο άνθρωπος ουσιαστικά προκάλεσε την πλήρη αποβιομηχάνιση της Νάουσας και της περιοχής της, κλείνοντας όλες τις μονάδες παραγωγής που είχε εκεί, μαζί με όμοιες μονάδες στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή. Όλα έγιναν για το μεγαλύτερο κέρδος του! Κάποιες δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία, ενώ άλλες διακόπηκαν. Το κράτος ποτέ δεν του ζήτησες ουσιαστικές ευθύνες, παρά μόνο πίεζε τους τραπεζίτες να του δίνουν λεφτά για να περισωθούν θέσεις εργασίας, χωρίς να συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο. Κανένας δεν αποκάλυψε πως ο Θωμάς Λαναράς έχει θείο του τον άλλοτε υπουργό και ευρωβουλευτή Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και πρώτο ξάδελφο τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι μάλλον είναι και μέτοχοι στις ανώνυμες εταιρίες του…. Οικονομική εξουσία και πολιτική ισχύς πορεύονται αρμονικά στον ίδιο δρόμο. Το δρόμο της απομύζησης της Ελλάδας και της εκμετάλλευσης των πόρων του λαού. Κατά τα άλλα, η οικογένεια Λαναρά ασκεί πράξεις γενναιόδωρης φιλανθρωπίας από παλιά, προασπίζεται το έθνος και τα ιδεώδη του, θρησκεύει κατά το δόγμα της επικρατούσας θρησκείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας!

Ο κ. Γιώργος Μυλωνάς της ΑΛΟΥΜΥΛ, είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες. Γίνεται η δίκη των απαγωγέων του για να εισπράξουν λύτρα, που τελικά συνελήφθησαν. Κατά την απελευθέρωσή του ο Μυλωνάς είχε δηλώσει μπροστά στις κάμερες πως άλλαξε μέσα του και άλλα όμοια δακρύβρεχτα. Πρόκειται για τον Μυλωνά που ως πρόεδρος των βιομηχάνων της βόρειας Ελλάδας είχε προτείνει να έρχονται εργάτες από γειτονικές χώρες στις βιομηχανίες, να δουλεύουν στην Ελλάδα και να πληρώνονται τα εργατικά μεροκάματα της Βουλγαρίας ή της Μακεδονίας (οι επαγγελματίες εθνοκάπηλοι τη λένε ακόμα FYROM, όπως και όσοι με πείσμα αρνούνται να βάλουν την κοινή λογική τους να δουλέψει και να πετάξουν στα σκουπίδια τα υποπροϊόντα της ελληνικής μεγαλοϊδεατικής προπαγάνδας). Κι αναρωτιέται ο καθένας και η καθεμιά που διαθέτει κοινό μυαλό και το χρησιμοποιεί όχι μόνο για να κατουράει και για να αφοδεύει, αλλά και για να σκέφτεται, σ’ ένα παιχνίδι παιδικό όπως «κλέφτες και αστυνόμοι», ο Λαναράς και ο Μυλωνάς και ένα σωρό όμοιοί τους, με ποια μεριά είναι άραγε;

Ουσιαστικά δεν μας κυβερνούν οι πολιτικάντηδες που ηγούνται των κομμάτων που καταλαμβάνουν θέσεις στη Βουλή. Μας κυβερνούν οι ανάλγητοι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άνθρωποι που ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο, ανάμεσα σε αριθμούς και στατιστικούς πίνακες. Όπως οι συνάδελφοί τους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτού του μπαμπούλα κάθε μικρής χώρας σε κρίση και της Διεθνούς Τράπεζας, του επόπτη της υποταγής των χωρών του κόσμου στην Ουάσιγκτον (σήμερα λέγεται πλέον Washington Consensus-Συναίνεση έναντι της Ουάσιγκτον), είναι προπάντων τεχνοκράτες στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου του διεθνούς καπιταλισμού, στην παρούσα άγρια και επιθετική φάση του! Εισπράττοντας οι ίδιοι παχυλούς μισθούς και δουλεύοντας σε κλιματιζόμενα γραφεία, με ένα σωρό προνόμια οικονομικής φύσης δεν έχουν καμιά διάθεση ούτε καν να σκεφθούν τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους άνεργους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους που απολύθηκαν από βιομηχανίες προκειμένου να συμπιέσουν προς τα κάτω το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους! Μονάχα ξέρουν να βγάζουν ντιρεκτίβες που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε όλο και πιο τραγική εξαθλίωση! Βγάζουν ντιρεκτίβες που επιτείνουν στα πιο ακραία όρια την αλλοτρίωση των εργαζομένων! Κι επειδή τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστεί όργανο του διεθνούς καπιταλισμού στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης είναι και όργανο της υπερατλαντικής Αυτοκρατορίας που απαιτεί επικράτηση του Washington Consensus, αλλιώς επεμβαίνει προβάλλοντας ένα σωρό λόγους τυλιγμένους σε αστραφτερές δικαιολογίες (ανθρωπιστική επέμβαση, προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποκατάσταση της δημοκρατίας κ.α.ό.).

Ο «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν κατονόμασε τους υπεύθυνους για την σημερινή εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Μόνον ζήτησε από τον λαό να αντέξει τα νέα βάρη που θα του επιβληθούν.
Το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο, ως διαχειριστής της πολιτικής εξουσίας στον τόπο επί χρόνια, όπως και σήμερα, για την κατάντια που έφτασε η πατρίδα και ο λαός!
Η Νέα Δημοκρατία, ως το κατ’ εξοχήν κόμμα των μεγάλων συμφερόντων και της διαφθοράς, δεν διαθέτει ούτε τη στοιχειώδη εντιμότητα, ο νέος της πρόεδρος Σαμαράς να σιωπήσει τουλάχιστον, αλλά «γαυγίζει» ή «βελάζει» ανάλογα με την περίπτωση, δήθεν για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, ενώ οι κυβερνήσεις της Δεξιάς ανέκαθεν ήταν βουτηγμένες στο βάλτο των σκανδάλων και της άνομης αποψίλωσης του τόπου από τον πλούτο του….
Το ΚΚΕ αγκυλωμένο στη σταλινική ιδεοληψία του είναι ανίκανο να αποτελέσει την καθοδηγητική δύναμη που έχει ανάγκη η εργατική τάξη. Άλλωστε είναι πια γνωστό πως το ΚΚΕ ελέγχει επιχειρήσεις που λειτουργούν με τους κανόνες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος και μόνο το κέρδος….
Ο Συνασπισμός και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ μολονότι διαθέτει ανθρώπους με γόνιμες αγωνιστικές ιδέες έχει καταντήσει αναξιόπιστος, χωρίς να ευθύνεται κάποιος αδιόρατος «ξένος δάκτυλος» γι’ αυτό και επομένως αναποτελεσματικός.
Για το ΛΑΟΣ τί μπορεί να πει κάποιος; Πρόκειται για ένα λαϊκίστικο δεξιό μόρφωμα, ρατσιστικό, ξενοφοβικό και πατριδοκάπηλο, που εκμεταλλεύεται τους λούμπεν «εθνικόφρονες» και «καθαρούς αιματικά» Έλληνες, χρησιμοποιώντας ακόμα παλιές συνταγές του αντικομμουνισμού για να στηρίξει το καπιταλιστικό σύστημα.

Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί, ως έρμαιο του καπιταλιστικού συστήματος της «ελεύθερης αγοράς» και της νεοφιλελεύθερης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, στο άκρο του γκρεμού!
Στα χαλάσματα της πατρίδας που απομένουν πλέον, για να τα λυμαίνονται με ακόμα μεγαλύτερη βουλιμία οι κερδοσκόποι της κρίσης, δεν ξέρω αν μπορεί να χτιστεί μια νέα Ελλάδα για το λαό που μοχθεί και ονειρεύεται. Σίγουρα, εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι ανατροπή, επανάσταση, αμφισβήτηση και ρήξη με το σύστημα της βάρβαρου καπιταλισμού και της νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας!
Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το εκφράζουν έχει καταντήσει πέρα ως αναξιόπιστο! Δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα που να καθοδηγήσει την ανατροπή και την αναγέννηση!

Οι πολιτικές, οι οικονομικές και οι κοινωνικές ιεραρχίες στον τόπο μας αποδείχθηκαν περίτρανα ιδίως με αφορμή την παρούσα κρίση, που αυτές έχουν προκαλέσει, καταστροφικές για την κοινωνία των πολιτών!
Το συγκεντρωτικό κράτος είναι υποχείριο της γραφειοκρατίας του που αυνανίζεται χωρίς στάλα αιδούς, έτσι όπως διαχειρίζεται την εξουσία σε βάρος του λαού!
Ο συνδικαλισμός είναι ευνουχισμένος αφού καθοδηγείται από πολιτικά κόμματα και είναι πεδίο λαμπρής καριέρας για τους συνδικαλιστές, που μετά τα συνδικάτα συνήθως αναρριχούνται σε θέσεις νομής της κρατικής εξουσίας!
Τα δικαστήρια εξυπηρετούν την εφαρμογή μιας ταξικά σχεδιασμένης νομοθεσίας και για τούτο τις πιο πολλές φορές οι αποφάσεις τους προσβάλλουν το λαϊκό αίσθημα για το δίκαιο!
Για την επικρατούσα θρησκεία κατά το Σύνταγμα αλλά και πληθυσμιακά Ορθόδοξη Εκκλησία το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως στέκεται αντίκρυ στο λαό σαν αρπακτικό, χωρίς να δείχνει στοιχειώδη ευαισθησία στα προβλήματα των εργαζομένων. Πάντοτε βρίσκεται σταθερά με το μέρος των ισχυρών, κράτους και πλούτου, εκτός από κάποιες ρομαντικές εξαιρέσεις κληρικών, που τολμούν να αρθρώσουν προφητικό λόγο στη μεγάλη έρημο της πνευματικής και ηθικής αναλγησίας των κρατούντων….
Η αυτοδιοίκηση στις δύο βαθμίδες της συχνά λειτουργεί αποξενωμένα από το λαό και υπό την κηδεμονία των πολιτικών κομμάτων. Δεν είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει σε αλλαγές και ρήξεις ενώ μπορεί να αναδειχθεί σε ριζοσπαστικό λαϊκό θεσμό άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας.
Στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης της ελεύθερης αγοράς, με στόχο τον εκμαυλισμό όλων των λαών μπροστά στο ναό της υπερκατανάλωσης, έχουν καταρρεύσει τα πάντα κι έχει απομείνει ορθός ο βωμός λατρείας του χρήματος. Μετά την εισβολή του καπιταλισμού στην Λαϊκή Κίνα αποδείχθηκε πλέον ότι στη Νέα Τάξη πραγμάτων η ελεύθερη αγορά δεν αποτελεί μονοπώλιο της νεοφιλελεύθερης δυτικού τύπου αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλά μπορεί να συμπλεύσει εξίσου αποτελεσματικά με τον σταλινικό ολοκληρωτισμό. Η παγκόσμια χυδαιότητα που επικρατεί έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το ήθος του λαού μας. Ο καταναλωτισμός έχει αλώσει τις πολιτικές άμυνες και έχει αμβλύνει την ταξική συνείδηση στους εργαζόμενους, έτσι ώστε κυρίαρχα να επικρατεί στους περισσότερους μια αήθης αφασία εμπρός στις εξελίξεις και μία μόνη τάση∙ πώς θα τη βγάλουμε καθαρή, αδιαφορώντας για τους γύρω μας…. Το μέγιστο αρνητικό επίτευγμα που τουλάχιστον για την ώρα έχει καταφέρει ο καπιταλισμός στην ελληνική κοινωνία είναι η βαθειά αλλοτρίωση μεγάλου μέρους των εργαζομένων και η αποξένωσή του από τις ταξικές ρίζες του!
Δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις και επιφανειακές μεταρρυθμίσεις, όπως επαγγέλλονται οι αναξιόπιστοι πολιτικοί που διαχειρίζονται το σύστημα σαν εντολοδόχοι των μεγάλων αφεντικών. Ανατροπή χρειάζεται για να χτιστούν ξανά τα πάντα από την αρχή.
Συνηγορούμε για μια νέας μορφής πολιτεία, αυθεντικά δημοκρατική, γνήσια και αγωνιστικά αντίθετη στον ιμπεριαλισμό και στην παγκοσμιοποίηση που προσπαθεί να επιβάλλει η αμερικανική αυτοκρατορία και η θεραπαινίδα της καπιταλιστική ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουν γίνει βήματα προς τα πίσω σε βάρος των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων. H κατοχύρωση και η προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου χωρίς αμφιβολία είναι μια πρόοδος στο νομικό πολιτισμό μας, δυστυχώς όμως λησμονούμε, τόσο συχνά και με πολλήν υποκρισία κάτι πιο ουσιαστικό۬• την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών των πολλών… Έχουμε ανάγκη να βρεθούν ανάμεσά μας Προφήτες και Οραματιστές που θα ξαναφέρουν στη ζωή μας την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη!

No comments: