Powered By Blogger

Tuesday, June 30, 2015

ΤΟ “ΝΑΙ” ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΡΑΙΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ…



         
Ζούμε στην περίοδο του Καπιταλισμού, που κυριαρχούν δύο στοιχεία αλληλένδετα μεταξύ τους. Πρόκειται για την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (World Trade Organization) (1995) και για την τάση ολοκληρωτικής επιρροής των πάντων στη διεθνή ζωή και σε επιμέρους χώρες, από ένα ανάλγητο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Αυτή η όψη του Καπιταλισμού έχει καταφέρει τον πιο μαζικό εκμαυλισμό, σχεδόν όλων των λαών του κόσμου, μέσω της υποδούλωσής τους στη μανιώδη  λατρεία της υπερκατανάλωσης! 
          Οι μικροαστοί είναι εγκλωβισμένοι στο φόβο τους, μήπως χάσουν τη βολή τους, ακόμα κι αν πρόκειται για μια μίζερη ψευδαίσθηση ζωής, χωρίς ίχνος ποιότητας. Από την άλλη μεριά, οι λούμπεν μεταξύ των εργαζόμενων, ακόμα και των πραγματικών προλετάριων, έχουν αυξηθεί τρομακτικά σε αριθμούς. Στην Ελλάδα της κρίσης τα προηγούμενα φαινόμενα προκαλούν συχνά, ακόμα και αηδία…
          Η Ενωμένη Ευρώπη εκχώρησε τις δημοκρατικές αρχές και την αρχή της αλληλεγγύης, που υπήρξαν τα θεμέλια της ίδρυσής της, στο περιθώριο της απαξίας, ιδίως μετά το 2009 που εμφανίστηκε στο προσκήνιο της διεθνούς ζωής η νέα κρίση του Καπιταλισμού. Υπήρξε μια ολοφάνερη τάση επιβολής της Γερμανίας στα κοινά πράγματα της Ευρώπης. Το μοντέλο επιβολής ήταν εξ αρχής, εφαρμογή αυστηρής λιτότητας στις λαϊκές τάξεις των εργαζομένων, χωρίς να εξαιρείται ο γερμανικός πληθυσμός και προνομιακή μεταχείριση του κεφαλαίου. Συνέπεια αυτών των επιλογών υπήρξε η σκόπιμη παραμέληση  των δημοκρατικών αρχών και της προκλητικής παραβίασης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι γνωστό βέβαια, πως η Ελλάδα επιλέχτηκε ως το κατεξοχήν κράτος πιλότος εφαρμογής των απάνθρωπων μέτρων λιτότητας, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στους πιο αδύναμους κρίκους της Ενωμένης Ευρώπης· στον ευρωπαϊκό Νότο και στην Ιρλανδία. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποκαλύφθηκαν χωρίς προσχήματα ως στυγνά όργανα του Καπιταλισμού, στη φάση κυριαρχίας της παγκοσμιοποίησης και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.  Η Ελλάδα, υπό τη διακυβέρνηση επί μια πενταετία, όσο διαρκεί η διεθνής καπιταλιστική κρίση, ανθρώπων πρόθυμων να εκτελούν χωρίς αντιρρήσεις τις αξιώσεις και τις εντολές κέντρων εξυπηρέτησης ξένων και εχθρικών προς το λαό συμφερόντων, οδήγησαν τη χώρα σε έναν πρωτοφανή εξανδραποδισμό και τον λαό σε μια πρωτόγνωρη, απ’ τον καιρό της Κατοχής, ανθρωπιστική κρίση. Την ίδια περίοδο της έσχατης δοκιμασίας είναι γνωστό πως υπήρξαν Έλληνες και Ελληνίδες, που μεταμόρφωσαν την κρίση των πολλών, σε κερδοφόρα επιχείρηση….
          Οι λεγόμενοι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ως εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας μας, είναι γνωστό ότι απαίτησαν μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας (25/6/15), η Ελλάδα να δεχθεί και να εφαρμόσει μεταξύ των άλλων και τα εξής: 1.- 23% ΦΠΑ στην εστίαση.2.- Κατάργηση της έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά. 3.- Επιβολή προκαταβολής φόρου 100% στις εταιρίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες. 4.- Κατάργηση εκπτώσεων φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος). 5.-Περικοπή κατά 900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κ.λπ.). 6.- Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. 7.-Πλήρης εφαρμογή του νόμου 3863/2010, που επιβλήθηκε με Μνημόνιο για το ασφαλιστικό. 8.- Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους. 9.- Αύξηση των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από 4% σε 6%. 11.-Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί. 12.-Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στις καταθέσεις. 13.-Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών . 14.-Να επιβληθούν μέτρα που τελικά θα πλήξουν συντριπτικά το ελληνικό φάρμακο. 14.-Ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 15.-Πώληση των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο. 16.- Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.17.-Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014.
          Οι προηγούμενες αξιώσεις των δανειστών της χώρας, μια επιδίωξη έχουν: Την παγίωση της αποικιακού καθεστώτος στην Ελλάδα και την ακύρωση του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, που ανέδειξαν μια κυβέρνηση, που εξαρχής είχε δηλώσει, ότι δεν προτίθεται να είναι υποχείριο και εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων. Είναι τραγική αλήθεια, πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, με περιορισμένης διάρκειας συνεργό τον Κουβέλη, με τα επανειλημμένα δάνεια που δέχονταν όλα τα χρόνια που ασκούσαν την εξουσία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και ένα σωρό άλλους νόμους εις βάρος του λαού και της χώρας, επανατροφοδοτούσαν αδιάκοπα την κερδοφορία των πιστωτών, θρυμματίζοντας βάναυσα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
          Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας τις διατάξεις του Συντάγματος, αποφάσισε να εισηγηθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε  ο λαός, ως πράγματι κυρίαρχος, να αποφασίσει, αν συμφωνεί να   εφαρμοστούν τα μέτρα που πρότειναν οι λεγόμενοι θεσμοί ή όχι.
          Το δημοψήφισμα σε καμιά περίπτωση και υπό οποιοδήποτε ενδεχόμενο δεν αμφισβητεί τη θέση της Ελλάδος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε επιδιώκει, έστω με πλάγιο τρόπο, έξοδο της Ελλάδος από τη Νομισματική Ένωση που καθιέρωσε το ευρώ ως κοινό νόμισμα, παρά την προπαγανδιστική παραπληροφόρηση, που επιχειρούν κύκλοι του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού.
          Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαίτερα μορφωμένος, για να καταλάβει, διαβάζοντας με στοιχειώδη προσοχή, ποιες θα είναι οι συνέπειες αποδοχής των αξιώσεων των δανειστών. Πρώτον, θα καταργηθεί η δημοκρατία στον τόπο, αφού όποια κυβέρνηση και αν εκλέγεται, θα είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί σαν ορντινάντσα των λεγόμενων θεσμών. Η Ελλάδα θα είναι μια αποικία των διεθνών τοκογλύφων. Η Βουλή θα υπάρχει σαν φιοριτούρα μιας καρικατούρας δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού είτε θα νομοθετεί κατ’ εντολή των εξουσιαστών πιστωτών, είτε θα αποφασίζει για ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας. Οι δανειστές αξιώνουν ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας. Ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η ανταγωνιστική ελληνική φαρμακοβιομηχανία, οικονομικές δραστηριότητες που υφίστανται με επιτυχία ακόμα στην Ελλάδα, πλήττονται εξοντωτικά, έτσι ώστε να καταντήσουμε απόλυτα εξαρτημένοι από τις εισαγωγές, ακόμα και ζαρζαβατικών (!), γιατί έτσι συμφέρει και έτσι θέλουν οι δυνάστες μας, που αποκαλούμε ακόμα, με αβρότητα εταίρους!
Επειδή το διακύβευμα, αν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις των λεγόμενων θεσμών από την ελληνική κυβέρνηση, αφορά την ύπαρξη μιας Ελλάδας ανεξάρτητης και ισότιμης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας Ελλάδας αποικίας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, για απροσδιόριστο βάθος χρόνου, πολύ ορθά κατά τη γνώμη μου,  καλείται επ’ αυτού να αποφασίσει ο Λαός.
          Η ελληνική Δεξιά, με φορέα τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, μαζί με το γκρουπούσκουλο του απο-κόμματος του ΠΑΣΟΚ και το θολό συνονθύλευμα του Ποταμιού, του αχυράνθρωπου, όπως λένε, Σταύρου Θεοδωράκη και του τιμημένου (!), κατά τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ, αντιτίθενται στο δημοψήφισμα. Είναι φανερό ότι η Δεξιά και οι δύο συνέταιροί της στο σχεδιασμό μιας ανώμαλης πολιτικής εκτροπής, τρέμουν την απόφαση του Λαού και για τούτο την εξορκίζουν σαν κάτι δυσοίωνο! Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και τα διάφορα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), που ανήκουν σε ανθρώπους της διαπλοκής, έχουν επιστρατεύσει τα δημοσιογραφικά στελέχη τους σε ένα ανίερο και πονηρό έργο παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού. Δεν πρόκειται για δημοσιογράφους, αλλά για χυδαίους προπαγανδιστές ψεμάτων, με απώτατο σκοπό να στρεβλώσουν την πολιτική κρίση των εκλογέων που θα προσέλθουν στο Δημοψήφισμα!
          Η Δεξιά, πάντοτε το πίστευα και το υποστήριζα: Δεν σέβεται τη Δημοκρατία, δεν αποδέχεται τη Δημοκρατία, εκτός αν είναι ανάπηρη και κολοβωμένη…. Αυτές τις μέρες, ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης  Ιουλίου, η Δεξιά και οι θεραπαινίδες της, έδειξαν και πάλι τη φοβία και την απέχθεια που τρέφουν έναντι του Λαού και των δημοκρατικών θεσμών.
          Επιστρατεύτηκαν ένα σωρό σκοτεινές δυνάμεις για να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Επιχειρηματίες, που δεν διαθέτουν στάλα επαγγελματικού ήθους τρομοκρατούν τους εργάτες και τους υπαλλήλους τους, με ενδεχόμενο κλείσιμο της επιχείρησης αν επικρατήσει το ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα, αφήνοντας το φάσμα της ανεργίας να αιωρείται σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια των δύσμοιρων κακοπληρωμένων μισθωτών τους. Άλλοι πάλι, από την ίδια συνομοταξία των δήθεν επιχειρηματιών αυτού του τόπου, βρήκαν ευκαιρία να μην καταβάλλουν εγκαίρως τους μισθούς των ανθρώπων που δουλεύουν γι’  αυτούς, προβάλλοντας σαν πρόφαση τον έλεγχο που δικαιολογημένα επιβλήθηκε στην κίνηση κεφαλαίων.
          Τελικά, έχουμε διαφθαρεί σε μεγάλο βαθμό από τις μεθοδεύσεις του Καπιταλισμού της εποχής μας. Έχουμε αλλοτριωθεί και πάρα πολλοί καταντήσαμε μηχανές που παράγουν χρήμα για να το καταναλώσουν με μανία. Αν τελικά κατά το δημοψήφισμα που θα γίνει επικρατήσει το «Ναι», θα είναι ένα θλιβερό δείγμα εκτεταμένου συνειδησιακού εκμαυλισμού του λαού μας, κάτι που ελπίζω ότι δεν πρόκειται να συμβεί.   

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΟΣ
30/6/2015         

       

No comments: