Powered By Blogger

Wednesday, February 08, 2017

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ
ΝΟΜΙΚΟΣ
g_doudos@yahoo.com

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την πρώτη συνεδρίασή της τον μήνα Φεβρουάριο (7/2), μεταξύ των άλλων αποφάσεων που έλαβε, «όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τελετή αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα» (βλ. http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=2189&what_sub=d_typou).

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (κατά κόσμο Χρήστος Μεντζελόπουλος) επανειλημμένα και δημόσια έχει προβεί σε απαράδεκτες, έντονα αντισημιτικές δηλώσεις και στα πλαίσια συνωμοσιολογικών αναφορών του δεν παραλείπει να κατηγορεί τον Σιωνισμό, σαν τον ιθύνοντα νου όσων θεωρεί αρνητικά και επικίνδυνα.

Ο αντισημιτισμός του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έχει καταγγελθεί δημόσια, περισσότερες από μια φορά, από αξιόλογους Ορθόδοξους Θεολόγους και διανοούμενους. Περιορίζομαι να αναφερθώ στον κ. Παντελή Καλαιτζίδη, Διευθυντή της Θεολογικής Ακαδημίας Βόλου, ο οποίος σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 3/10, κατάγγειλε τον αντισημιτισμό του Μητροπολίτη Πειραιώς, ως κίνδυνο και όνειδος για την Εκκλησία.
(https://www.efsyn.gr/arthro/epikindyna-thriskeytika).
Επίσης αναφέρομαι στον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, ο οποίος στο περιοδικό ‘Νέα Εστία’ (τεύχος 1840, Ιανουάριος του 2011), είχε δημοσιεύσει ένα εξαιρετικό σημείωμα με τίτλο «Ακραίος Αντισημιτισμός, άκρα σιωπή», που έχει αναδημοσιευθεί από διάφορες ιστοσελίδες και χρονολόγια στο διαδίκτυο.
Το σημείωμα του κ. Ζουμπουλάκη αρχίζει ως εξής: « μητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ, στίς 20 Δεκεμβρίου 2010, σέ πρωινή τηλεοπτική ἐκπομπή («Κοινωνία ὥρα Mega»), εἶπε, μεταξύ πολλῶν ἄλλων, ἐπί λέξει καί τά ἑξῆς:
‘Ο ’Αδόλφος Χίτλερ ὄργανο τοῦ παγκόσμιου σιωνισμοῦ ἦταν καί χρηματοδοτήθηκε ἀπό τήν περίφημη οἰκογένεια Ρότσιλντ, μέ μοναδικό σκοπό νά πείσει τούς ‘Εβραίους νά φύγουν ἀπό τάς καλάς των περιοχάς τῆς Εὐρώπης καί νά κατεβοῦν στό ’Ισραήλ γιά νά συστήσουν τή νέα αὐτοκρατορία».
https://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/2011/02/22/zoumboulakis-gia-diloseis-peiraios/
http://cohen.gr/newsite/index.php/index.php?option=com_content&view=article&id=1720:2011-04-15-06-52-45&catid=35:jewdaism&Itemid=59

Πολύ πρόσφατα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε, με θέμα την ομοφυλοφιλία και πάλι αναφέρθηκε στον Σιωνισμό, εγκαλώντας τον σαν ηθικό αυτουργό για καθετί αρνητικό συμβαίνει. Μάλιστα, μετά από μηνύσεις που έχουν υποβληθεί κατά του Χρήστου- Σεραφείμ Μεντζελόπουλου, για όσα είπε από την τηλεόραση κατά των ομοφυλόφιλων, αναζητούνταν για να συλληφθεί από την Αστυνομία, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στα αυτόφωρα ποινικά αδικήματα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, έλαβε μια τουλάχιστον απαράδεκτη απόφαση, να ορίσει εκπρόσωπό της να επισκεφθεί το Κράτος του Ισραήλ, για να συμμετάσχει σε μια θρησκευτική τελετή. Όρισε έναν αποδεδειγμένα αντισημίτη και λάτρη των συνωμοσιών που αποδίδονται φαντασιακά και συκοφαντικά στον Σιωνισμό.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αξίζει να θυμηθούμε, τί είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, με αφορμή την εκλογή του Σεραφείμ Μεντζελόπουλου, ως Μητροπολίτη Πειραιώς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Εκκλησίας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (Μάρτιος 2006):

Εκθέτοντας πάντως και δημοσιοποιώντας αδιάψευστα πειστήρια (από το επίσημο Υπηρεσιακό Αρχείο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) περί του τρόπου με τον οποίο μας επαγίδευσε εις το να μας υποκλέψει το ιερώτατο Επισκοπικό αξίωμα ο εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος Αρχιμ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, δεν είχαμε την αξίωση, μήτε ασφαλώς την αφέλεια να πιστεύσουμε, ότι θα εματαιώναμε την ως ‘άριστα’ ενορχηστρωμένη από τους πρωτεργάτες της «Χρυσοπηγής» εκλογή του, εις την Μητρόπολη Πειραιώς.
Έπρεπε όμως να μάθουν και να ξέρουν ποιόν επί τέλους εκλέγουν με τόσες τυμπανοκρουσίες και ασυναγώνιστον από άλλον συνυποψήφιο (!), για να μην μπορούν να επικαλεσθούν αργότερα άγνοια ή δήθεν παραπληροφόρηση. Εφ’ όσον δηλαδή εις ένα έκαστο των μελών της εν Αθήναις συνελθούσης Συνόδου της Ιεραρχίας εστάλη με φαξ, τουλάχιστον εβδομάδα προ των εκλογών, από την δική μας υπεύθυνη πηγή η σχετική ενημέρωση, θα περιμέναμε το ολιγώτερο κάποιον προβληματισμό ανησυχίας, ή να εζητείτο −από μερίδα έστω των σεβομένων την θρυλούμενη «εν Αγίω Πνεύματι εκλογή» Ιεραρχών− στοιχειώδης έλεγχος των καταγγελλομένων. Μη λησμονούμε άλλωστε ότι ακόμη και κατά την ύστατη στιγμή προ της χειροτονίας (σε όποιο βαθμό της Ιερωσύνης, πόσο μάλλον του Επισκόπου!), εάν ήθελε εγερθεί δημόσια και αξιόπιστη αντίρρηση, επιβάλλεται ο σχετικός έλεγχος αμέσως, ώστε να θεωρείται όντως «λαοπρόβλητος» και «θεοπρόβλητος» ο χειροτονούμενος, «ίνα μη υπό αναξίων τα θειότατα τελεσιουργώνται» (όπως δικαίως απαιτεί η «Συμμαρτυρία του Πνευματικού», ήδη από την εις Διάκονο χειροτονία).
Εξ όσων όμως εδημοσιεύθησαν μέχρι στιγμής στα επίσημα Δελτία ειδήσεων, τέτοια ευαισθησία δεν φαίνεται ούτε κατά διάνοια να πέρασε από τις συνειδήσεις των εκλεκτόρων, έστω και ενός για δείγμα! Αντιθέτως, 2 επί 72 ή 74 εκλεκτόρων Μητροπολιτών έλαβεν, ο άλλοτε ‘αποδιοπομπαίος’ και περιφρονούμενος, ψήφους 63, ως ανεγράφη!
Αυτό είναι ατυχώς το κλίμα που κατορθώνει να επιβάλει ισοπεδωτικά ή ‘ενός ανδρός Αρχή’ εις τον ιερώτατο θεσμό της Εκκλησίας που ονομάζομε από τους Αποστολικούς χρόνους ‘Σύνοδο’, και είναι ως γνωστόν, συνώνυμος του όρου ‘Εκκλησία’!
Και διερωτάται κανείς, με δικαιολογημένη αγανάκτηση, πώς είναι δυνατόν να λησμονούν και να αποπιούνται τις εν προκειμένω τρομερές ευθύνες των, όχι μόνον οι Επίσκοποι (οι πρώτοι πάντως ένοχοι και υπεύθυνοι!) αλλά και τα μέλη όλων των άλλων συλλογικών Σωμάτων στις διάφορες τάξεις του λαού του Θεού (Θεολογικές Σχολές, Μοναστήρια, ιδίως του Αγ. Όρους, πολυάνθρωπες Ενορίες και πλείστες όσες Χριστιανικές Αδελφότητες, κ.ἄ.;).
Αντιθέτως, οι εν Ελλάδι και εν Αυστραλία Δημοσιογράφοι, έσπευσαν εντόνως εντυπωσιασμένοι από τις γενόμενες αποκαλύψεις μας− να ζητήσουν εκτενέστερη ενημέρωση, πράγμα όμως που επιμελώς αποφύγαμε, παραπέμποντας όλους μόνο εις όσα περιέχει η έκδοση του ‘ΒΗΜΑΤΟΣ της Εκκλησίας’. Τα αυτά πρέπει να λεχθούν και για πλήθος πιστών, Κληρικών και λαϊκών, που ζητούσαν επειγόντως την Εφημερίδα μας.
Θα μπορούσαμε βέβαια και άλλα βαρυσήμαντα τεκμήρια να παρουσιάσουμε, τα οποία χαρακτηρίζουν εις το διηνεκές το γενικό ήθος και την ψυχοπαθολογική κατάσταση του νέου Μητροπoλίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελοπούλου. Δεν το πράττομε όμως, διότι με όσα ήδη κατηγγείλαμε εδώ, εδόθη επαρκής απάντηση εις τους εν Ελλάδι ‘διαπορούντας’ πώς έγινε εν Αυστραλία Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως ο περιπετειώδης Αρχιμανδρίτης.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει υποχρέωση να αντικαταστήσει άμεσα τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και να ορίσει άλλον Μητροπολίτη για να συμμετάσχει στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ το προσεχές Πάσχα.
Αν η Εκκλησία της Ελλάδος δεν τροποποιήσει την απόφασή της για τον ορισμό άλλου εκπροσώπου της στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, τότε το Κράτος του Ισραήλ, έχει υποχρέωση στην Μνήμη των Εβραίων του κόσμου και ιδίως των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδος  να θεωρήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ-Χρήστο Μεντζελόπουλο persona non grata.

08/02/17

No comments: