Powered By Blogger

Thursday, February 02, 2017

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ




Εκτός από ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, που όπως πάντοτε συμβαίνει, επιβεβαιώνουν τον αρνητικό κανόνα, μεταξύ των μειονοτικών Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών που ζουν στην Θράκη, υπάρχει μια εξαιρετικά χαλαρή άποψη για το τί περιέχει το πολιτικό ήθος, ενός δημοκρατικού και σκεπτόμενου ανθρώπου. Ο εγκλωβισμός πολλών Μουσουλμάνων της Μειονότητας, ανεξαρτήτως εθνοφυλετικής καταγωγής ή ακόμα και εθνοτικής ταυτότητας, στον μύθο μιας «Μητέρας Πατρίδας», που εκτείνεται πέραν του Έβρου και βρέχεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, έχει ως συνέπεια και την ασυνείδητη, πολύ συχνά, περιδίνησή τους στα αδιέξοδα που δημιουργεί ο τουρκικός εθνικισμός.
Η Τουρκία υπό το καθεστώς Ερτογάν, δυστυχώς διολισθαίνει συνεχώς, όλο και περισσότερο, σε μια αναίρεση του δημοκρατικού κράτους και σε μια επικίνδυνη, για τον τουρκικό λαό, σύζευξη Ισλαμισμού και ακραίου τουρκικού εθνικισμού. Το συνταγματικό πλαίσιο της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι υπό καθαίρεση, ιδίως μετά τη σπουδή να μετατραπεί το κράτος σε προεδρική δημοκρατία, όπως σκοπεύει εδώ και καιρό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν. Το κράτος δικαίου στην Τουρκία έχει καταργηθεί, με ό,τι τούτο συνεπάγεται κυρίως για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης γενικά και η ελευθερία του τύπου ειδικότερα.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εκ μέρους στρατιωτικών το περασμένο καλοκαίρι, οι διωγμοί που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερτογάν, είναι πρωτοφανείς. Στην πυραμίδα του κακού για το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου, βρίσκεται ο Μ. Φετουλλάχ Γκιουλέν, στον οποίο αποδίδεται η σύλληψη και η πραγμάτωση του πραξικοπήματος που απέτυχε τελικά. Ο Γκιουλέν έχει αναδειχθεί σε έναν βολικό αποδιοπομπαίο τράγο, που του φορτώνουν όλα τα αρνητικά που υπάρχουν στην Τουρκία. Και μαζί με τον Γκιουλέν, που η κίνηση που έστησε ονομάσθηκε, συνθηματικά θα έλεγε κάποιος, FETÖ (αρτικόλεξο της τουρκικής φράσης ‘Fethullahçı Terör Örgütü’, που σημαίνει ‘τρομοκρατική οργάνωση των οπαδών του Φετουλλάχ’), πλήττονται πλέον άνθρωποι, που τους αποδίδεται η ιδιότητα τους στελέχους ή του οπαδού της Hizmet, όπως αυτοαποκαλούνταν η οργάνωση ή το δίκτυο Γκιουλέν, ακόμα και αν τούτο δεν έχει έρεισμα στην πραγματικότητα.
Το ζήτημα είναι, ότι μεταξύ των μελών της Μειονότητας της Θράκης, ακόμα και άνθρωποι με πολιτική δραστηριότητα υπέρ δημοκρατικών παρατάξεων, ακόμα και με ‘άρωμα σοσιαλισμού’ ή ‘αριστεράς’, έντονη στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν, εμφανίζονται ως υπερασπιστές του καθεστώτος Ερτογάν στην Τουρκία και σιωπούν μπροστά σε όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και της καταστροφής κάθε έννοιας κράτους δικαίου.
Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι παραβιάζει στο σύνολό της την διεθνή νομοθεσία για τις προξενικές αρχές που εδρεύουν σε μια ξένη χώρα. Είναι επίσης γνωστό, πως εμφανίζεται σαν κύρια αποστολή του Προξενείου η απόλυτη χειραγώγηση των Ελλήνων και Ελληνίδων που είναι μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής ή συνείδησης. Υπάρχουν πλέον αδιάψευστα στοιχεία, ότι το Γενικό Προξενείο της Κομοτηνής, μέσω των στελεχών της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας που απασχολούνται σ’ αυτό, με διπλωματική κάλυψη, ασκεί πιέσεις εντός των κύκλων της Μειονότητας, διασπείροντας φόβο ή εξαγοράζοντας συνειδήσεις ή εισηγούμενο στο τουρκικό κράτος την λήψη μέτρων εις βάρος Ελλήνων πολιτών που είναι μειονοτικοί, προκειμένου να αναγκασθούν να σιωπήσουν ή να πειθαρχήσουν προς τις εντολές  του.

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ

02/02/17

Η αφορμή για το παραπάνω σημείωμά μου υπήρξε η δημοσίευση στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του εξής δημοσιεύματος: http://www.kathimerini.gr/894268/article/epikairothta/ellada/kynhgi-dhmosiografwn-sth-8rakh-ws-gkioylenistwn (Κυνήγι δημοσιογράφων στη Θράκη ως γκιουλενιστών).

No comments: