Powered By Blogger

Monday, October 02, 2017

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ



Η προοπτική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, τουλάχιστον για όσους και όσες συντασσόμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ιδέας, είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση δεν μπορεί προχωρήσει ούτε βήμα, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει δέσμια μιας Ευρώπης των κρατών και μάλιστα με συγκεντρωτική δομή.

Η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) κατά του δημοψηφίσματος στην Καταλονία, με επιχείρημα, που περιφρονεί την πολιτική και μηρυκάζει τις θέσεις της κυβέρνησης Ραχόι, μάλλον ήταν αναμενόμενη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είναι γνωστό, συντίθεται από “εκλεκτούς” των κυβερνήσεων κάθε κράτους μέλους της Ένωσης. Και αυτή τη στιγμή, ο προσανατολισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι επίσης γνωστός και προκαλεί πλήρη απογοήτευση. Διακρίνεται για την συντηρητικότητά της, και έχει καταντήσει διαχειριστής, κυρίως μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηλωμένης σε νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ως επιθυμητή προοπτική, αν θέλουμε να μην καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αν συνεχίσει την τωρινή πορεία, μπορεί να να υπάρξει μόνον ως συνεχής εξέλιξη και διεύρυνση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών των πολιτών, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι των κρατών, αλλά των Πολιτών και πλήρους εγγύησης των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παντού....

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ

02/10/17

No comments: