Powered By Blogger

Friday, August 05, 2005

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!


Φίλες και Φίλοι.
Σας καλωσορίζω σε τούτο το βήμα έκφρασης και επικοινωνίας, μέσα από το διαδίκτυο. Νιώθω σα να σας υποδέχομαι στο σπίτι μου. Έδωσα όχι τυχαία στον 'τόπο' μου το όνομα sohbet που σημαίνει διάλογος για πνευματικά θέματα. Πολλά αξιόλογα πράγματα έχουν ευτελιστεί στην εποχή μας. Αυτή η άποψη δεν ενέχει κάποιο στοιχείο μεμψιμοιρίας και ρομαντικής αναφοράς σε κάποιο απροσδιόριστο παρελθόν, όπου δήθεν όλα ή τα περισσότερα ήταν ικανοποιητικά. Ο ευτελισμός που έχει προκύψει ως επιδημία είναι απόρροια της αλλοτριωτικής θέασης της ζωής που έχει επιβάλλει ο βάρβαρος καπιταλισμός, που κυριαρχεί στις οικονομικές σχέσεις και ο άκριτος καταναλωτισμός, που ακολουθεί ως κλώνος του καπιταλισμού.
Το χρήμα έχει καταστεί μέτρον ανθρώπων και πραγμάτων. Οδηγούμαστε στην πλέον απάνθρωπη ειδωλολατρεία, τόσον από πλευράς διασποράς της στις μάζες, όσο και από πλευράς κιβδηλότητας. Σ' αυτές τις συνθήκες θεώρησα αναγκαίο, όπως σίγουρα τόσοι και τόσοι σκεπτόμενοι συνάνθρωποι, να διεγείρουμε αντιστάσεις ήθους και να προβάλλομε ποικιλοτρόπως την αξία του πρωτείου του Πνεύματος.
Ελπίζω το εγχείρημα που βάφτισα sohbet να δώσει ορισμένους καρπούς, εύγευστους και ωραίους στην όψη.
Με την αγάπη μου

1 comment:

gerasimos polis said...

Αγαπητέ Γεώργιε, πολύ χαίρομαι για αυτές τις δικτυακές δημοσιεύσεις σου. Εύχομαι τα καλλίτερα και είθε να πούμε ωραία πράγματα εδώ μέσα...Καλή αρχή.