Powered By Blogger

Sunday, August 07, 2005

ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥ

Αν ζούσε ο Όργουελ στις μέρες μας θα έμενε έκπληκτος, αφού ο λογοτεχνικός του Μεγάλος Αδελφός είναι κατά πολύ υποδεέστερος από τον υπαρκτό κλώνο του και με πρόσχημα την προστασία κατά της τρομοκρατίας επιτηρεί, ή τουλάχιστον επιδιώκει να θέσει υπό την επιτήρησή του όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Το υπόβαθρο για την επιβολή ασφυκτικού ελέγχου, χωρίς εξαιρέσεις, είναι έτοιμο, χάριν της παγκοσμιοποίησης που είναι ήδη γεγονός. Η αφορμή έχει δοθεί κατ' αρχάς μετά την 11η Σεπτεμβρίου και ενισχύθηκε μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Λονδίνο την 7η Ιουλίου 2005.
Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές προκαλούν τη Δύση με τρομοκρατικές επιθέσεις. Πρόκειται για τυφλά χτυπήματα εναντίον ανυποψίαστων θυμάτων.
Οι ισλαμιστές, που καμιά σχέση δεν έχουν με το Ισλάμ, δεν είναι Μουσουλμάνοι, αλλά υποχθόνιοι σφετεριστές του ιερού ονόματος της θρησκείας του Θεού, ενεργούν ως προβοκάτορες και προσφέρουν επιχειρήματα σ' εκείνους που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τους λαούς της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής.
Η δουλεία αποτελεί διεθνές έγκλημα. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η περιφρούρηση των ελευθεριών αποτελούν κατακτήσεις στο επίπεδο του διεθνούς δικαίου, αλλά και του εσωτερικού δικαίου της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου. Η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και η προστασία των δεδομένων του προσώπου, μέχρι πριν λίγο δεν αμφισβητούνταν από κανένα. Σήμερα τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη, οποιασδήποτε χώρας, συζητούνται κατά πόσο θα πρέπει να θεωρούνται απαραβίαστα εμπρός στη 'λερναία ύδρα' της "ισλαμικής τρομοκρατίας".
Το φάσμα ενός νέου εξανδραποδισμού των ανθρώπων αποτελεί επικείμενο κίνδυνο εις βάρος του καθενός και της καθεμιάς μας. Δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε τις ελευθερίες μας, όπως τουλάχιστον διατυπώνονται σε νόμους και διακηρύξεις. Ο κίνδυνος αναφέρεται στην ψυχή μας. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την πνευματική μας αυτοδιάθεση με την επιχειρούμενη χειραγώγηση της ψυχής μας από τον Τρόμο!

No comments: