Powered By Blogger

Sunday, January 18, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



            Πιο κάτω, παραθέτω τις τρεις τελευταίες από τις τέσσερις παραγράφους του τελευταίου άρθρου (120) του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
2.     Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3.     Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4.     Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Το Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης νόμος μιας δημοκρατικής πολιτείας. Η συνταγματική ιστορία δεν γράφτηκε πάντοτε σε σαλόνια διασκέψεων ή σε αίθουσες συνεδριάσεων της Βουλής. Είχαν προηγηθεί οι αγωνίες των φιλοπάτριδων πολιτών, που έλαβαν την μορφή αγώνων και επέβαλαν την συνταγματική τάξη σε άρχοντες, που είχαν προθέσεις υποταγής του λαού, χωρίς όρους, στα θελήματά τους. Είχαν προηγηθεί, πριν από την ψήφιση ενός νέου ελληνικού Συντάγματος, εθνικές καταστροφές, ταπεινώσεις του λαού, έκνομες δικτατορίες χάριν εξυπηρέτησης, κατά κανόνα, συμφερόντων των ξένων ισχυρών δυνάμεων.
Ένα Σύνταγμα, μπορεί να παρουσιάζει ελλείμματα και να προβλέπει ρυθμίσεις, που εκ των υστέρων, στο στάδιο της εφαρμογής, είτε προβάλλουν δυσλειτουργίες των θεσμών ή εμφανίζονται αδιέξοδα για την επίλυση χρόνιων αναγκών του δημόσιου βίου. Για τούτο, επειδή το Σύνταγμα καταρτίζεται και ψηφίζεται από ανθρώπους, που ενεργούν συλλογικά, ως ανθρώπινο έργο δεν μπορεί να είναι τέλειο και έχει ανάγκη επομένως κατά καιρούς από τροποποιήσεις, κάτι που ορθά προβλέπεται.
Οι εθνικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Βουλής των Ελλήνων και την περαιτέρω ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης της χώρας είναι μια ουσιώδης διαδικασία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που αποτελεί τη μορφή του δημοκρατικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Αναμφίβολα, υπάρχουν μορφές διαδικασιών που θα εξασφάλιζαν ουσιαστικότερη πραγμάτωση της συνταγματικής πρόβλεψης του άρθρου 1, ότι:  Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, και ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα σε συνεχή εξελικτική πορεία και τούτο θαρρώ πως είναι ιδιαίτερα θετικό. Για τούτο, μπορούμε να επιδιώκουμε βάθεμα των δημοκρατικών θεσμών, αλλαγή των δημοκρατικών διαδικασιών, ώστε η λαϊκή κυριαρχία να είναι αισθητή και αποτελεσματική στον συλλογικό βίο των Ελληνίδων και των Ελλήνων, χωρίς αποκλεισμούς και αγκυλώσεις που προκαλούν προκαταλήψεις κάθε προέλευσης και μορφής.
Έχουμε χρέος οι πολίτες αυτής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια της, είναι πέρα ως πέρα δίσεκτα, να προσέλθουμε στις κάλπες με συναίσθηση της φιλοπατρίας και συνείδηση της ευθύνης αλληλεγγύης που πρέπει να μας διακατέχει και να μας καθοδηγεί.
Η τελευταία κυβέρνηση των δύο πολιτικών κομμάτων που νέμονταν την εξουσία έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε ένα εθελόδουλα πειθήνιο όργανο στις αξιώσεις των δανειστών του ελληνικού κράτους. Ίσως, όμοια πολιτική συμπεριφορά με αυτήν των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και των μελών των κυβερνήσεών τους θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στις κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν τις δυνάμεις Κατοχής ή την κυβέρνηση της τελευταίας περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974, που επί των ημερών της και με δική της προδοτική ευθύνη έχει προκληθεί η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και η συνεχιζόμενη ως τώρα τουρκική κατοχή του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών δεν είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς ή μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς. Το διακύβευμα είναι αν το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο, ώστε να αποδοθεί η εθνική αξιοπρέπεια στον Ελληνικό Λαό και η τιμή στην Ελλάδα, που έχει τραυματισθεί από το 2009 και μετά βαθειά ή αν εξαιτίας υποχώρησης στη διασπορά τρόμου εκ μέρους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του Α. Σαμαρά και αποδοχής ένα σωρό ψευδών πομφολύγων που  εξαπολύουν οι προπαγανδιστές αυτού του κόμματος, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι το εργαστήριο πειραμάτων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και ο Λαός αυτής της χώρας το υποχείριο ανάλγητων κερδοσκόπων, που κινούνται είτε εντός των συνόρων, είτε εκτός…. Η ευθύνη είναι προσωπική και η απόφαση πρέπει να είναι νηφάλια και με πατριωτικό περιεχόμενο….
                                                              18/01/2015

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ  


No comments: