Powered By Blogger

Tuesday, April 18, 2017

ΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ




Οι πληροφορίες, ότι επίκειται το 2019 μείωση των κύριων συντάξεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, προκαλεί έντονη ανασφάλεια σε ανθρώπους, που επί χρόνια πλήρωναν εισφορές στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να ζουν με αξιοπρέπεια, όταν εγκαταλείψουν την ενεργό εργασιακή δραστηριότητά τους. Ήδη, οι συνταξιούχοι έχουν πληγεί αφάνταστα. Από την είσοδο της Ελλάδος στη στενωπό των μνημονίων, καθιστώντας την υποχείριο των δανειστών της, με κύρια πρωταρχική ευθύνη τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και την κυβέρνηση ερμαφρόδιτης συνεργασίας των δύο παραπάνω κομμάτων, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζονται συνεχώς ως υποζύγια. Δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση, που μάλλον κοροϊδευτικά επονομάζεται «κυβέρνηση πρώτης φοράς Αριστεράς», συνεχίζεται κατ’ ουσίαν παθητικά να εφαρμόζει παρόμοια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που εξώθησαν την χώρα στο έρεβος μιας πολυποίκιλης κρίσης.


Τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην σύνθεση της Βουλής δεν μας εμπνέουν εμπιστοσύνη. Το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, με υπόδικη την ηγετική ομάδα του για σοβαρά εγκλήματα. Το ΚΚΕ, είναι δέσμιο στις σταλινικές εμμονές του και προτιμά να εξαγγέλλει καταγγελτικό λόγο χωρίς αντίκρυσμα, αφού στην πράξη δεν έχει την πρόθεση να αναλάβει πολιτικές ευθύνες. Έτσι τα δύο «αιρετικά» κόμματα της Βουλής, το νεοναζιστικό μόρφωμα και το σταλινικό κατάλοιπο, δεν μπορεί να προσφέρουν πρόταση διεξόδου, όσο και αν ψελλίζουν για το αντίθετο.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο γιατί σύρονται πρόθυμα στην εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων του κράτους, αλλά και γιατί παραμένουν παθητικοί παρατηρητές στην όλο και πιο βαθειά εξαθλίωση του μείζονος μέρους του ελληνικού λαού, και στην αδιέξοδη καθήλωση της χώρας σε μια αναίρεση κάθε μορφής παραγωγικότητας, με όλες τις αρνητικές συνέπειες ως επακόλουθα.

Η πειθήνια ευθυγράμμιση της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), με τις απαιτήσεις των δανειστών και των εντόπιων πολιτικών τους πρακτόρων, παρά τα χωρίς αξία λεγόμενα από τους πολιτικούς σε κάθε ευκαιρία προς αποπροσανατολισμό του λαού, θα την καταστήσει εξίσου υπόλογη και εγκληματική με τις προγενέστερες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η εφαρμογή εκτεταμένης μείωσης κύριων συντάξεων θα καταδείξει το απάνθρωπο πρόσωπο κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβεται τεχνηέντως πίσω από μια φρούδα αριστερή φρασεολογία. Και το μεγάλο αδιέξοδο στην Ελλάδα είναι, ότι ο Λαός έχει καταδικασθεί να παραμένει σιωπηλός….


No comments: